Udskift din nuværende varmekilde med en mere miljovenlig som udleder mindre co2
Af api-user@api.flavo.io - 10 Dec 2022
Er det ved at være tid til at få udskiftet din gamle varmekilde, kan der være penge at spare. Det kan være, at det er ved at være for gammelt eller der bare skal en ny til. Uanset årsagen kan der være mange fordele ved at vælge en varmepumpe som din nye varmekilde. Varmepumper er miljøvenlige og en billig opvarmningsmetode, der er god for både varmeregningen og klimaet. Varmepumper bruger langt mindre energi og udleder dermed også mindre CO2 end olie, gas og el-radiatorer. Så udskift din gamle varmekilde med en mere miljøvenlig. Da findes flere forskellige typer af varmepumper. Nogle henter varmen fra luften, mens andre udnytter jordvarmen via slanger, der bliver gravet ned. Der er fire forskellige typer varmepumper – jordvarmepumpe, luft til vand-varmepumpe, luft til luft-varmepumpe og boligventilations-varmepumpe. De har hver især forskellige egenskaber.
Opvarm din bolig med naturens energi
Med så meget andet kan der være mange overvejelser forbundet med en udskiftning af en varmekilde. Hvordan foregår installationen og monteringen af en varmepumpe? En installation af varmepumpe afhænger af, hvilken varmepumpe man vælger. Det grundlæggende princip i alle varmepumper er den samme – de udnytter varmeenergien i naturen udenfor til at opvarme boligen.
Installation af en luft til vand-varmepumpe
Der findes flere forskellige varmepumper, som har hver deres fordele. En luft til vand-varmepumpe er energieffektiv. Den fylder ikke særlig meget og så skal den i modsætningen til en jordvarmeanlæg ikke graves ned i jorden. Derfor er den også typisk billigere at installere og montere. En luft til vand-varmepumpe har den egenskab, at den kan levere både varmt brugsvand og varmt vand til radiatorer eller gulvvarme. Det betyder, at hvis man vælger en luft til vand-varmepumpe, så får man en komplet varmeløsning, der som regel vil kunne dække hele ens varmebehov på en miljøvenlig måde.