Boligtip: Bring verden ind i din stue

Elsker du at rejse, og savner du at have et overblik over verdens lande i dit hjem, som du blot skal løfte hovedet for at se? Så kan du overveje at udsmykke en af dine vægge med et danmarkskort med byer eller et verdenskort i træ, så du let kan se, hvor et givent land eller en bestemt by ligger. 


Et verdenskort eller danmarkskort kan være både praktisk og flot at have hængende, og særligt hvis man har børn, kan det være smart at have et kort lige ved hånden, så man let kan udpege steder og på den måde give dem interesse for geografi.

Planlæg rejsen med et verdenskort i træ

Et verdenskort i træ kan være en utroligt stilfuld måde at udsmykke sit hjem på, og det kan for eksempel hænge over sofaen eller måske spisebordet, hvor snakken let kan komme til at handle om, hvor den næste rejse skal gå hen. Hos Skovgaarden kan du finde verdenskort i træ i flere forskellige størrelser, og du kan vælge mellem egetræ og valnøddetræ. Egetræ er relativt lyst og kan derfor danne en flot kontrast til eksempelvis en mørkegrøn væg, mens det valnøddefarvede kort passer perfekt til den hvide væg eller en anden lys farve.

Alternativt til et verdenskort i træ kan du overveje et Danmarkskort med byer. Også her kan du vælge mellem ege- og valnøddetræ, og derudover kan du for en merpris tilvælge kommunegrænser samt røde kortnåle, du kan placere på kortet. På den måde kan du markere steder, du har besøgt eller gerne vil besøge, på dit danmarkskort med byer. Der er fri fragt ved køb over 700 kr., og så er både verdenskortene i træ og danmarkskortene med byer produceret i Danmark. Det er da en win-win.

Danmarkskort med byer i forskellige størrelser

Både verdenskort og danmarkskort fra Skovgaarden kan købes i forskellige størrelser. Danmarkskortene med byer findes således helt ned til 90 x 70 cm, som kan være en god størrelse til at hænge i entréen eller måske over skrivebordet. Hvis man har en stor væg med meget plads, der skal fyldes ud, kan den største af størrelserne på hele 140 x 110 cm være en mulighed. Også verdenskortet findes i flere forskellige størrelser, hvor den mindste er 120 x 60 cm, og den største 200 x 100 cm, og dermed kan man vælge den størrelse, der passer bedst.

Et stort verdenskort i træ vil ikke blot pynte i hjemmet, men kan også være flot på kontoret, i klinikken eller på en café, så både som privat og i virksomhedsøjemed kan man overveje denne stilfulde måde at dekorere på. Der er altså mange steder, et verdenskort eller danmarkskort kan være aktuelt, og kortet kan, som vi var inde på tidligere, tjene flere formål, nemlig både som pynt og til læring.