Hvilken sengetype skal du vælge

Af Peter - 16 Jan 2023

Hvis du er på udkig efter en ny seng, så ved du nok, at der findes en masse forskellige sengetyper på markedet. Hver type af seng kan byde på noget forskelligt, og valget ligger egentlig hos dig, og hvilke behov og præferencer du har til din nye seng.

Hvis du endnu ikke har helt styr på de forskellige sengetyper, så har vi lavet en liste med nogle af de mest almindelige sengetyper. Hvis du vil vide mere, så kan du læse med herunder.

Kontinentalseng

Hvis du vil have en høj seng, der giver meget komfort, så skal du vælge en kontinentalseng. En kontinentalseng har flere madraslag, så du får en optimal liggekomfort og en seng i høj kvalitet.

Kontinentalsenge er den type seng, der giver bedst komfort grundet sine mange madraslag.

Elevationsseng

Hvis du vil have en seng, der kan justeres i hoved og fodenden, så skal du overveje en elevationsseng. En elevationsseng er god til dig, der gerne vil læse eller se fjernsyn i sengen.

Du kan med en elevationsseng indstille sengen efter dit behov, samtidig med at du får en god komfort. Dog er der ikke så mange madraslag i elevationssenge som i kontinentalsenge. Du har dog en fordel ved, at du selv kan indstille sengen, så du kan ligge helt perfekt.

Boxmadras

Hvis du ønsker en hel simpel seng, der ikke tager lang tid at samle, så kan en boxmadras være det perfekte valg for dig.

En boxmadras er billig, og en simpel løsning til dig, der ikke går så højt op i kvaliteten på din seng. Denne type seng har heller ikke lige så mange madraslag som kontinentalsengen. Derfor er det et fint sengevalg, hvis du ikke har særlig mange præferencer.

Sovesofa

Hvis du gerne vil spare plads i hjemmet, så kan du vælge en sovesofa. En sovesofa er egentlig en sofatype, men den dækker de samme behov som de andre typer af senge.

En sovesofa er en sofa og en seng kombineret. Den er nem at folde ud og sammen igen, så du om dagen kan have en hyggelig sofa, og en dejlig seng om natten i et samlet møbel. Det er også et smart møbel, hvis du skal have overnattende gæster.

Sengeramme

Hvis du allerede har købt de madrasser du skal bruge, så kan du nøjes med at købe en sengeramme dertil. Denne type seng er også god, hvis du ikke har de store ønsker til din seng.

Du kan helt selv vælge, hvordan din sengeramme skal se ud, og det er derfor også en god måde at sætte dit eget præg på din seng. Derudover vil det heller ikke være lige så dyrt, som at købe en helt ny seng. Dog går man lidt på kompromis med komforten.