Kronen på værket

Af Redaktion - 24 Nov 2022

En murkrone udgør den øverste afslutning på et murværk eller som tagafslutning. Murkronen er med til at skåne murværket eller tagkonstruktionen, og giver et flot resultat til den mur eller det tag, som murkronen sidder på. Murkronen bruges tit i forbindelse med flade tage, hvor murkronen er synlig og skal beskyttes af en inddækning. En murkrone fungerer også som beskyttelse og afdækning af tagkonstruktioner samt fritstående murværk og sikrer, at der ikke kommer fugt i konstruktionen. Murkroneinddækningen hjælper samtidig med til at lede vandet væk fra murværket, og sikrer dermed også muren en lang holdbarhed.

Murkronen giver et markant designmæssigt udtryk

Med en murkrone inddækning som JUAL Roofline får du et system, hvor mulighederne med farver på murkronen er uendelige. Det øger motivationen for at tænke utraditionelt på bygningens udtryk, og samtidig tilpasse farvenuancer til alle bygninger uanset om facaden er beton, stål, tegl træ eller let facade. Du har mulighed for at opnå et markant og anderledes udtryk på toppen af facaden, som vil udgøre en flot kontrast i f.eks. en grå betonfacade. Du kan også vælge et neutralt udtryk, så murkronen fremstår mere som en del af bygningen, og mere eller mindre falder i et med de materialer, der ellers er valgt til bygningens facade.

Fordele ved at købe murkroner i aluminium

Hos JUAL producerer vi murkronesystem i aluminium, da materialet er utrolig stærkt og modstandsdygtigt. Derudover er aluminium også klimavenligt, da det kan genbruges så mange gange man ønsker.

Med JUAL Roofline Murkronesystem får du en montagevenlig og holdbar løsning, hvor hele systemet er gennemtænkt og forberedt ned til hver murkrone detalje. Dette gør håndværkerens, entreprenørens og arkitektens arbejde nemmere, hurtigere og ubesværet. Roofline murkronesystem kan monteres på murkroner med varierede bredder, og du har mulighed for individuel tilpasning af alle typer murkroner. Derudover er farveviften også uendelig, og du kan vælge murkronen lige i den farve der ønskes.