Skal der snart isoleres læs om materialevalg her

Af api-user@api.flavo.io - 21 Nov 2022

Hvis du er kommet frem til at du skal have isoleret, hvad end det er i et hus der er ved at blive bygget, eller i et gammelt der skal efterisoleres, så bør du overveje hvilket materiale du vil bruge til isolering. At finde rundt i de mange muligheder kan være kringlet, og derfor får du her et par ord om nogle af de mest almindelige isoleringsmaterialer, så du nemmere kan træffe din beslutning.

Isover

Det første materiale er Isover. Denne isoleringstype er faktisk ikke et nyt fund, da det er brugt gennem årtier. Isover er et glasuldsgranulat, og velegnet til mange forskellige typer isoleringsopgaver. Man kan eksempelvis isolere hulmur med isover isolering. Isover er grundlagt i Danmark og har mere end 80 års kompetent erfaring med at producere isolering. Denne form for isolering er CE-mærket og desuden klassificeret som ubrændbar.

Climatizer plus

Dette materiale er en CE-godkendt papiruld, som bruges primært til loft- og hulmursisolering. Det meget specielle ved lige den her isoleringstype, er at det er brandkæmmende. Måske lyder det mærkeligt, når man hører at ’papiruld’ kan være brandkæmmende, men det passer nu alligevel. Ild har brug for oxygen – altså ilt – for at kunne leve. Papiruld er en form for cellulose isolering, som bliver behandlet med ugiftige kemikaler, der kan absorbere oxygen og dermed kvæle flammen. Foruden de brandkæmmende egenskaber, er papiruld også yderst lydisolerende i forhold til andre isoleringsmaterialer.

Sundolitt C80 EPS

Dette er et forholdsvist nyt produkt, hvis form er mere rundet således at den kan komme godt rundt i små kanter. Det betyder derfor også, at denne form for isolering er meget egnet til især genofyldning af hulmure, som er fyldt med isolering, der er faldet sammen eller ikke lever op til standarden længere. Sundolitt er en forbedret udgave af styropor eller EPS-isolering.