Bredt udvalg af kvalitets udsigtskikkert

Der er ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål, da prisen på en kikkert kan variere meget afhængigt af en række faktorer, såsom kvalitet, funktioner og mærke. Generelt kan du dog forvente at betale mellem 50 og 2.000 dollars for en god kikkert. Prisen er naturligvis ikke den eneste faktor, der skal tages i betragtning, når du køber en kikkert. Du skal også tage hensyn til kvaliteten af optikken, garantien og den generelle byggekvalitet. Ofte er kikkerter, der koster lidt mere, forsynet med bedre garantier og optik af højere kvalitet. Læs mere omkring observationskikkert online her.

Brug en udsigtskikkert i stuen

Hvor meget forstørrelse du har brug for i din kikkert, afhænger af, hvad du vil bruge den til. De fleste modeller har en forstørrelse på mellem 20 og 60x, hvilket normalt er tilstrækkeligt. Men hvis du har et specifikt behov for øget forstørrelse, findes der modeller med stærkere forstørrelse. Til almindelig fuglekiggeri og lignende aktiviteter anbefaler de kikkerter med en forstørrelse på mellem 40 og 60x. Dette vil give dig klare billeder af dit motiv uden at gøre kikkerten for tung eller vanskelig at bruge. Når du vælger en kikkert, skal du altid tjekke etiketten for at se, hvor stor forstørrelse den har. Talkombinationen efter modelnavnet vil give dig denne information.

Find den rette udsigtskikkert til stuen

Kikkertens frontlinsediameter er diameteren på den ydre linse. Det har betydning for, hvor meget lys der kommer ind i kikkerten, og dermed for, hvor god den er i skumringen. Jo større frontlinsediameteren er, jo mere lys kan der komme ind i kikkerten. Derfor er det vigtigt at vælge en kikkert med en stor frontlinsediameter, hvis du ønsker at bruge den i svagt lys. normalt er frontlinsediameteren mellem 60 – 80 mm, men hvis du har brug for endnu mere lys, kan du vælge en model med en endnu større diameter. Når man er oppe i en kikkertstativs forstørrelser, kan man ikke holde kikkerten stille. Derfor har du brug for et ordentligt kikkertstativ, hvor du hurtigt og nemt kan justere kikkertets retning og vinkel. Det er vigtigt, at du ikke køber et teleskopstativ, der er for billigt og ustabilt til din kikkert – den bedste oplevelse får du, hvis du har et godt og stabilt teleskopstativ, der er let at justere. Hvis du er interesseret i at tage flotte billeder med din nye kikkert, er der et par muligheder. Flere af deres modeller har mulighed for at montere adaptere, der kan bruges med DSLR-kameraer fra bl.a. Nikon og Canon. Derudover har de også smartphone adaptere, som gør det muligt at tage flotte billeder gennem kikkerten med din smartphone.