Mal med skønne toner i dit hjem

Tiderne, hvor væggene i dit hjem helst skulle være hvidt på hvidt, er ved at være ovre. I mange hjem er beboerne ved at genfinde glæden ved at male med kreative farver på vægge, møbler og loft, og de har genopdaget, hvor meget farvede vægge kan peppe hjemmet op. Det kan være en svær proces at komme i gang med at putte farve på væggene, hvis man er vant til det hvide – men i gang, det burde du komme!

Få hjælp af dit farvekort

Et af de bedste tips til at beslutte sig til, hvilken farve man skal male med, er at bestille eller købe et farvekort med hjem med forskellige muligheder. Se den dem her med Jotun farver, hvor du kan finde god hjælp og vejledning til farven i dit hjem. Med et farvekort kan du kigge på en masse forskellige farvemuligheder og kombinationer. Du kan både sammenligne farvekortene med hinanden og med allerede eksisterende farver i dit hjem.

Når du har fået farvemulighederne kortet ned til nogle få favoritter, kan du bestille farveprøver hjem af Jotun farver, som du kan prøve at male med på væggen for at se, hvordan det fungerer.

Følg din egen mavefornemmelse

Om man ønsker hvid, jordtoner eller en kraftig iøjnefaldende farve på væggene er individuelt, og det eneste vigtige er derfor, at du og de resterende personer i din husstand er tilfredse med resultatet.

Tænk dog gerne på lysindfaldet i de rum, du maler i. Hvis du maler i et rum, hvor der ikke er så meget naturligt lysindfald, er det altid en god idé at male i en lysere farvetone, som kan lysne rummet. I et rum med store vinduer kan du derimod godt male med mørkere farver og på den måde for eksempel skabe en hyggelig og intim stemning. Se de mange farvetoner og varianter af Jotun farver.