Smarte måder at få mere lys i haven på

Af Redaktion - 17 Aug 2022

Når du bevæger dig rundt indenfor, så vil du formentlig tænde og slukke lyset, der hvor du har behov for det. For det er nemlig ikke til at regne med, at du har lys nok på alle tider af døgnet til at se. Det samme gælder naturligvis udenfor, men her er det ikke alle, der har tænkt over at lyse det op. Der findes dog flere smarte måder at gøre det på, så du kan nyde livet udenfor lige så meget som indenfor.

Den bedste slags lamper

Der findes naturligvis flere slags lamper, du kan bruge udenfor. Derfor er det også værd at se på, hvilken slags der vil være den bedste for dig.

I haven har du naturligvis ikke stikkontakter alle vegne. Derfor kan du heller ikke bare tænde og slukke lyset, som du vil. Netop derfor kan en sensorlampe være en god idé. For sådan én vil nemlig registrere dine bevægelser og derefter tænde.

Derudover kan det også være en god idé at vælge solcellelamper. Da de netop er udenfor, kan du nemlig drage nytte af solen, når der skal samles energi til dem. På den måde kan de lade op i løbet af dagen, og så lyse når det bliver mørkt.

Forskellige lampetyper

Udover hvordan lamperne lyser op, er der også forskel på, hvordan de ser ud, og hvor du kan placere dem. Derfor er der altså også noget at tænke over, når du skal finde den rigtige type.

Du kan blandt andet finde:

  • Væghængte lamper
  • Projektørlys
  • Standerlamper

Det er naturligvis op til dig at finde ud af, hvor du har brug for lys. Derfra kan du så se på, hvad der bedst kan imødekomme dine behov.

Langs en indkørsel eller sti kan det eksempelvis være en god idé med standerlamper.

På terrassen eller ved døren kan en væghængt lampe derimod være godt.