Find den rigtige pris til din ladestander til elbil

Det er et svært spørgsmål at svare på, fordi der findes så mange forskellige typer og mærker af opladere på markedet. Prisen på en oplader afhænger også af, om du skal have den installeret af en professionel. Generelt set kan du forvente at betale mellem 100 og 1.000 dollars for en kvalitetsoplader. Installationsomkostningerne varierer afhængigt af det firma, du vælger, men de ligger typisk på mellem 200 og 500 dollars. Udlejning af ladestationer er en god mulighed for dem, der ønsker at have en ladestation i deres hjem eller på deres virksomhed. Der er flere leverandører, der tilbyder denne service, og priserne varierer afhængigt af leverandøren og den mængde strøm, du bruger. typisk ligger priserne på mellem 300 og 400 kroner om måneden. Tjek dit lokalområde for at få flere oplysninger om leje af en ladestation. Hvad koster ladestander til elbil.

Hvad koster ladestander til elbil?

Omkostningerne ved at oplade en elbil hjemme med et abonnement afhænger af den specifikke udbyder og det abonnement, du vælger. De fleste udbydere tilbyder dog ubegrænset optankning ved alle deres opladningspunkter, hvilket er ideelt for dem, der kører ofte. Der er normalt et engangsgebyr for oprettelse af abonnementet, men dette opvejes typisk af de besparelser, du opnår på brændstofudgifterne. Den gennemsnitlige pris for at lade en elbil op privat uden abonnement er ca. 6 kroner pr. kWh. De mindste elbiler har et batteri på 40 kW, og i gennemsnit kan du køre 5,5 km på en kWh. Samlet set betaler du 240 kroner for en fuld tank, hvilket svarer til 220 km. Undtagelsesvis kan du finde billigere top-up strøm hos bestemte udbydere i form af kampagnetilbud. Tesla-biler kan i øjeblikket (september 2020) tanke op for 2,9 kroner pr. kWh ved Tesla-ladestationer. Vær opmærksom på, at du skal medbringe dit eget ladekabel, når du oplader, da typen kan variere alt efter hvilken bil du kører.

Stor prisforskel på ladestander til elbil

Hvis du har overvejet at købe en elbil som dit næste køb, har du måske spekuleret på prisen på elektricitet og på, hvordan opladning af elbiler fungerer. Her er en oversigt over, hvad du kan forvente at skulle betale for en ladestation, herunder installation, samt de forskellige tilgængelige opladningsmuligheder og deres omkostninger. Niveau 1-ladestandere er den langsomste og billigste løsning, mens niveau 3-ladestandere er den hurtigste og dyreste. Hvilken type oplader du har brug for, afhænger af din bils batterikapacitet, og hvor ofte du planlægger at oplade.