Sådan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe bruges til at varme dit hus op. En varmepumpe består typisk af en kompressor, en kondensator, en fordamper og et kølemiddel. Kompressoren presser kølemiddelet sammen, hvilket gør, at temperaturen stiger. Kondensatoren afleder varmen fra kølemidlet, og fordamperen sender kølemidlet videre til kompressoren.

Hvordan vælger jeg den rigtige varmepumpe?

Når du vælger varmepumpe, skal du vælge en varmepumpe, der passer til størrelsen af dit hus. En for stor varmepumpe vil køre for meget, og en for lille varmepumpe vil ikke kunne varme huset ordentligt op. Du kan finde ud af størrelsen på din varmepumpe ved at klikke her.
Det er også vigtigt, at du vælger en varmepumpe, der passer til dine behov. Du skal have en varmepumpe, der kan varme dit hus op til den temperatur, du ønsker, og du skal have en varmepumpe, der kan køle dit hus ned til den temperatur, du ønsker.

Hvordan installerer jeg min varmepumpe?

Når du har købt din varmepumpe, skal du først og fremmest finde en god placering til den. Varmepumpen skal være placeret på en solid og jævn overflade, så den ikke vælter. Varmepumpen skal også have en god ventilation, så den kan køle sig selv ned.
Når du har fundet en god placering til din varmepumpe, skal du tilslutte den til strøm og til dit hus. Tilslutning af varmepumpen til dit hus kan være en stor opgave, og det er derfor en god idé at få professionel hjælp til dette.

Overvej at få en proffesionel til at installere den for dig.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du skal gribe det an, er det en god idé at få en professionel til at hjælpe dig. Du kan finde rådgvining hos Scanheat.
Hos Scanheat er de eksperter i varmepumper, og de kan derfor hjælpe dig med at vælge den rigtige varmepumpe og med at installere den.