Det helt perfekte bord til dit hjem

Det rigtige bord kan være med til at skabe rummet og vil som ofte være et sted hvor familien samles. Isæt spisebordet er et naturligt samlingspunkt i mange hjem, hvor der bliver spist, lavet lektier, spillet spil og hygget. Derfor er der også flere faktorer der spiller ind når man skal vælge det helt rigtige bord.

Størrelsen

Størrelsen har en del at skulle have sagt, da bordet skal komplimentere det rum som det står i, men selvfølgelig også rent praktisk skal være stor nok til de behov du har. Et bredt bord giver god benplads, mens et smalt bord giver en mere intim stemning. Man skal også være opmærksom på, at bordet ikke kommer til at virke for stort og tomt, hvis det er sjældent i samles mange omkring det.

Materiale

Spiseborde findes i rigtig mange forskellige materialer. De tre typiske materialer er dog træ, glas og MDF. Valget af materiale kommer meget an på smag, men der er selvfølgelig også forskel på vedligeholdelse af bordet. MDF og glas kræver stort set ingen vedligeholdelse, mens et træbord kræver pleje i form af olie eller sæbebehandling.

Trend

I de seneste år har danskerne fået øjnene op for den unikke nordiske stemning. Trenden siger kalkvægge, massive plankeborde, industrilamper og møbler af vandrør. Vi er blevet meget bedre til at kombinere den minimalistiske stil med det rå look. Derfor er naturligt skønne kvalitetsmøbler i træ og naturmaterialer er gået hen og blevet et kæmpe hit. Især plankeborde og rustikke træborde har fundet vejen ud i de danske hjem. Fælles for den, er at det er holdbare borde, som både er stilfulde og funktionelle.

Rustikke borde er med til at skabe en varm og naturlig indretning i dit hjem.

Rustikke borde er ikke kun praktiske, men de dekorerer også omgivelserne på en særdeles enkel måde. Vælger man et rustikt spisebord vil det kunne modstå slag og vægt, hvilket kan være yderst praktisk, især i en børnefamilie. Og så er de med til at skabe en hel særlig charme og god stemning. Den rå kontrast i et smukt plankebord tilfører hjemmet et helt aldeles personligt udtryk.

Der findes efterhånden et utal af rå og rustikke borde i alle former og designs, så der er helt sikkert også et bord derude for dig. Hvis ikke man selv er handy nok til at lave det, så findes der også en masse leverandører som kan skræddersy et efter dine behov.