Sikring af boligen mod indbrud – hvad kan du gøre for at minimere risikoen?

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange ting, man kan gøre for at minimere risikoen for indbrud i sin bolig. Det første og mest basale er dog at sikre, at vinduer og døre er lukkede og låst, når man forlader huset eller sover. Derved frarøver man tyven muligheden for nemt at komme ind i sin bolig. Det er også vigtigt at have nogle gode og nyere låse, som tyven ikke bare lige kan bryde op på et splitsekund. Man kan desuden investere i en alarm, som vil give tyven et signal, hvis vedkommende forsøger at bryde ind i sin bolig. Endelig kan det være en god idé at have nogle bevægelsessensorer placeret rundt om huset – så bliver tyven automatisk opdaget.

Få monteret nye låse i god kvalitet

Det er afgørende for boligens sikkerhed, at man har nyere låse i god kvalitet. Dette gælder især, hvis man bor i et område med høj risiko for indbrud. Der findes flere forskellige typer låse på markedet, og det kan derfor være svært at vurdere, hvilke låse der er bedst egnede til formålet. En god tommelfingerregel er dog, at jo dyrere låsen er, desto bedre kvalitet vil den ofte have. Montering af lås i god kvalitet bør altså overvejes, hvis man ønsker at sikre sin bolig bedst muligt.

Invester i tyverisikringer og alarmer

Det er også en god idé at investere i tyverisikringer og alarmer, hvis man ønsker at beskytte sit hjem mod indbrud yderligere. Tyverisikringer kan være med til at forhindre indbrud, eller i det mindste gøre det sværere for tyvene at bryde ind. Alarmer kan give et ekstra lag af beskyttelse, da de først og fremmest er med til at skræmme tyven, og derudover vil man blive alarmeret, hvis der skulle ske et indbrud i sit hjem.

Vis at du er hjemme – også selvom du ikke er

En anden effektiv måde at holde tyve væk fra sit hjem på er at lade sit hus se beboet ud, selvom man ikke er hjemme. I den forbindelse er der flere ting, man kan gøre. Man kan for eksempel sætte en timer på sin radio eller tv, så det tænder og slukker automatisk på et bestemt tidspunkt. Man kan også lade nogle af sine lamper stå tændt eller slukket på et bestemt tidspunkt. Endelig kan man installere en bevægelsessensor udenfor sit hus, som vil tænde et lys, når der kommer nogen forbi. På den måde viser man tydeligt, at der er nogen hjemme – og det kan afskrække indbrudstyve.