Biopejs – en varm og hyggelig investering

En biopejs er en varm og hyggelig investering, der kan give hjemmet et unikt præg. Biopejse findes i mange forskellige størrelser, designs og materialer, så der er altid noget for enhver smag. Biopejse er særligt kendte for, at de ikke udleder nogen former for røg eller dampe. Derudover kan den være med til at varme et mindre rum op. En biopejs giver altså ikke kun en hyggelig stemning, men kan også være med til at spare en smule på varmeregningen.

Hvad er en biopejs?

En biopejs er en pejs, der i de seneste år er blevet enormt populær i de danske hjem. En biopejs kræver nemlig hverken skorsten eller brænde, og derudover er der mulighed for at installere pejsen mange forskellige steder i boligen. Her handler det naturligvis om, hvordan huset er designet, og hvordan man selv kan forestille sig at indrette pejsen – dog er det både praktisk, pladsbesparende og æstetisk flot med en biopejs til væg, og det er en løsning, som de fleste bliver meget glad for. 

En miljøvenlig løsning

For at tænde op i pejsen skal man bruge bioethanol. Bioethanol er et organisk og meget rent materiale, som er lavet af naturlige produkter som kartofler, majs og sukkerroer. Det er blandt andet derfor, en biopejs ikke sviner som andre pejse. 

Det har allerede i sig selv en betydning for det nære miljø – nemlig miljøet i hjemmet. Hvor almindelige pejse danner en masse røg, der indeholder en masse små partikler, som kan skade øjne og hals, så er biopejsen helt fri for dette. Dette smitter naturligvis også af på det store miljø – klimaet. Her skåner biopejsen miljøet både i forhold til produktionen af bioethanol og ved at røgen ikke indeholder giftstoffer.

3 tips til at få det bedste ud af din biopejs

  1. Find den rette placering
    En af de vigtigste ting, når man skal have en biopejs, er at finde den rette placering. Man bør ikke placere sin pejs for tæt på vinduer eller andre åbninger i huset, da det kan trække for meget luft til pejsen og gøre den mindre effektiv.
  2. Vælg den rigtige brændsel
    Når man skal have en biopejs, er det vigtigt at vælge det rigtige brændsel. Der findes mange forskellige kvaliteter af ethanol. I den forbindelse kan man med fordel købe ethanol i en god kvalitet for at få det bedste ud af sin pejs. 
  3. Sørg for god ventilation
    En anden vigtig ting, når man har en biopejs, er at sørge for god ventilation i rummet. Pejsen producerer nemlig, som alle andre pejse, ilt under forbrændingen, så det er vigtigt at have god ventilation i rummet.