Hold traditionerne i hævd med en dekorativ vimpel

Af Peter - 29 Jun 2023

Kender du egentlig flagreglerne herhjemme? Den klassiske rød/hvide vimpel spiller rent faktisk en stor rolle heri, og den er altså meget mere end blot dekorativ. Læs med her og bliv klogere på de danske flagregler. I den forbindelse sporer vi os ind på vimplen, og er du nysgerrig, kan du se nærmere på udvalget hos Langkilde & Søn med det samme!

De danske flagregler kort fortalt

Danmark er et land med mange traditioner, og det gælder altså også den måde, hvorpå vi bruger vores nationalflag. Har du en flagstang i haven, er disse regler meget væsentlige for dig. Dit flag må være hejst fra solopgang – dog altid før kl. 8 – og til solnedgang. Du må altså ikke gå i seng uden at tage dit flag ned! Har du for eksempel en virksomhed, hvor du gerne vil flage døgnet rundt, må du udelukkende gøre det, hvis flaget er fuldt belyst af en projektør eller lignende lys. Er dir flag meget slidt eller falmet, må du ikke hejse det. Her anbefales det rent faktisk, at flaget skal brændes. Hvor passer vimplen ind her, tænker du måske. Har du en flagstang i din have, er det god flagetik, at flagstangen ikke står tom, og det er netop her, at den traditionelle vimpel bliver interessant. Det er nemlig tilladt at have vimpler hejst døgnet rundt, og derfor vimplerne også et hyppigt syn på de danske flagstænger.

Få din egen vimpel i hus

Mangler du en vimpel, som kan være hejst hele døgnet og året rundt, skal du se nærmere på udvalget hos Langkilde & Søn. Her finder du nemlig et bredt udvalg af vimpler; både dem til flagstangen, til rejsegildet, til motorcyklen og til pynt indendørs. Reglerne siger, at din vimpel skal have den længde, der svarer til halvdelen af længden på din flagstang, og at den som sagt skal være hejst til hver en tid – undtagen når du hejser Dannebrog. Med en vimpel i de flotte rød/hvide farver får du altså det optimale ud af din flagstang; du får liv i haven, og du opfylder de gældende flagregler. Køber du din vimpel hos Langkilde & Søn, kan du forvente tårnhøj kvalitet. Her får du nemlig flag og vimpler lavet specifikt til det danske vejr, og du skal altså ikke udskifte hverken flag eller vimpel de næste mange år.