Få flot boligstil bland materialerne

Af Peter - 17 Aug 2023

Der findes næppe mange lande, hvor man bruger flere ressourcer på at indrette hjemmet end i Danmark. Det meget omskiftelige vejr betyder, at vi tilbringer mange timer i vores bolig – og med gode danske begreber som f.eks. ”hygge”, er der naturligvis alt mulig god grund til at indrette sig, så vi er mest muligt tilpasse, når vi er i vores egen oase.  

Men hvordan får man en flot og hyggelig boligstil? Vi giver et kvalificeret bud lige her. 

Bland materialerne

Det er videnskabeligt bevist, at det gavner vi mennesker at opholde os i naturen. At være i naturen har en afstressende faktor, hvorfor man i forsøg blandt andet har observeret, at pulsen falder, når man er i det smukke fri. 

Det er dog nok de færreste, som helt drømmer om at opholde sig i det fri 24/7. Men det forbyder heldigvis ikke, at vi trækker naturen ind i vores boliger, hvor den ikke bare bidrager til at skabe fysisk ro, men også giver designet i boligen harmoni.  

Når du inviterer naturen ind, repræsenterer den det organiske. Det står i en skarp og levende kontrast til elementer i f.eks. stål eller glas, der er mere kliniske og kolde. Men mange ønsker faktisk slet ikke at gøre brug af elementer som lige netop stål. De foretrækker derimod at benytte blomster og planter sammen med træ – et andet naturmateriale. 

Træ er aldrig gået af mode, men særligt i disse tider, hvor forbrugeren har stort fokus på bæredygtighed og klima, får træet ekstra opmærksomhed. Træmøbler er meget stilfulde, og f.eks. har de store plankeborde fået plads i mange hjem, hvor de med deres blandede rå og naturlige udtryk giver et flot indspil. I flere tilfælde er benene på bordet tilmed i en slags stål, hvormed det rå og organiske kombineres. 

Klassiske designmærker som f.eks. PP Møbler er også fortsat utroligt populære. Designet i PP Møbler gør ofte brug af flotte lysere træfarver, som kombineres med andre naturmaterialer som f.eks. flet eller læder. Det forstærker det fokus, som man ønsker at opnå – og er med til at give den helt unikke ro, der tillader os at virkelig slappe af i vores hjem.   

Kodeordet for dig, der vil have ro, elegance og varme i dit hjem er med andre ord at blande materialerne korrekt. For et meget roligt udtryk kan du holde stilen i naturmaterialer, mens du kan opnå en skarpere kontrast ved at blande naturens elementer med det mere industrielle fra stål, glas, aluminium etc. 

Husk at det ikke behøver være enten eller. Alene lamper i metal og ben på stole eller spisebordet i stål kan være tilstrækkeligt til at skabe dynamik mellem materialerne. Men til syvende og sidst forbliver det et individuelt spørgsmål, hvor meget kontrast eller ro du ønsker at skabe.